На какъв принцип работят слот машините

Стотици и хиляди почитатели на слот машините в онлайн казината вярват, че има начини, трикове и правилни съвети за разгадаване на работния механизъм и модела, по който може да се познае, кога ротативката ще изплаща печалбите и по кое време на денонощието. Съществува ли наистина такава закономерност и възможно ли е принципът на работа на слот машините да ни я покаже? Останете с нас и в следващите редове!

Какъв е бил принципът на работа на слот машините във времето до днес

Първите ротативки са на над 30 години и са били с електромеханично задвижване на барабаните, което означава, че играчът при всяко завъртане дърпа специален лост, а спирането е на случаен принцип. Вътрешният механизъм е бил съставен от метален прът, върху който се намират 3 барабана с изобразени върху тях символи. През годините, електромеханичните слот машини отстъпиха своето място на изцяло електрическите, където задвижването се извършва чрез електромотор. Тук лостът за завъртане на барабаните е станал излишен, а задвижването се е извършвало с натискането на бутон.

С развитието на високите технологии, компютрите и софтуера, принципът на работа на съвременните слот машини значително се промени. Механизмите на задвижване на барабаните бяха заменени изцяло от виртуални техни аналози, а определянето на комбинациите от символи е възложено на специален генератор на случайни числа (или така нареченият RNG).

На какъв принцип работят слот машините

Как работи генераторът на случайни числа

В основата на RNG стоят сложни математически алгоритми, имащи способността да определят на случаен принцип каква комбинация от символи ще се появи на игралното поле. Те са толкова добре разработени, че дори и производителят не знае какви биха били съчетанията от символи при всяко завъртане на барабаните. Тези данни се криптират по 128 битов md5 алгоритъм, непозволяващ отдалеченото прихващане и разкодиране на информацията. 

Въпреки това, генераторът на случайни числа е програмиран да дава конкурентно предимство на казиното и на определен период да изплаща големи печалби, бонуси и джакпоти на играчите. Дори и този момент е на случаен принцип и не е базиран на определена закономерност. Единственият вариант за манипулиране на слот машините е препрограмирането на някои от компонентите на RNG.

Какви са триковете и съветите на напредналите играчи

Въпреки че практически, познаването на принципа на работа на слот машината не ни гарантира възможност за нейното манипулиране, напредналите играчи използват някои ефективни трикове и съвети, които ще обобщим накратко:

  • Не играйте под емоционално въздействие;
  • Не правете депозит на реални пари след консумация на алкохол;
  • Правете залози на толкова пари, колкото сте готови да загубите и нито стотинка повече;
  • По време на игра се опитайте да бъдете максимално концентрирани.