Защо футболните залози са далеч по-изгодни за букмейкърите от хазартните машини

Замисляли ли сте се над въпроса, хазартните машини или футболните залози са по-изгодни за букмейкърите? Ако познавате добре работата и на едните, и на другите, със сигурност можете да си направите една бърза математика, която да установи някои предимства в полза на футболните прогнози. Нека видим, какво точно имаме предвид.

Какви са възможностите за печалби от хазартните машини

Поради ограничения брой на терминалите за игра и намаления максимален залог и RTP от 97% – 98%, лесно може да се изчисли, че маржът за букмейкърите е около 2-3%. Това е така, тъй като останалата сума от залозите се връща обратно към играчите, под формата на бонуси и т.н. В същото време, високата ставка на залаганията и скоростта, с която това се случва, води до повишено натрупване на дългове от страна на хората за кратко време. Все пак, остава въпросът, в интерес ли е това на играчите, може ли да има по-голямо разнообразие на избор за залагания и по-големи печалби за букмейкърите?

Футболни залози

Какви са особеностите на футболните залози

При футболните прогнози и залагания, играчите могат да познават не само точния резултат, а да имат далеч повече възможности за избор и предвидимост сред отделните видове: 

  • Кой ще отбележи първия гол;
  • Какъв ще бъде крайният изход от срещата;
  • Как ще завърши първото полувреме;
  • Под или над определен резултат ще бъде изходът и т.н.

Играчите имат възможности да правят различни комбинации от футболни прогнози, което им дава гъвкавост, разнообразие и по-голяма вероятност за печалби. Ако направим предположение, че срещата се играе между Арсенал и Бърнли, букмейкърът може да направи предположение и да предложи коефициент 50-1, в полза на Алексис Санчес от Арсенал, че ще вкара първия гол, и че Арсенал ще спечели с 4-1. Всички тези възможности и предвиждания, от страна на компанията, и гъвкавост в селекциите, дават повече потенциал за печалби. 

Това, от своя страна, увеличава скоростта на залаганията на база предварителни прогнози, а липсата на ограничение за максимален залог прави дивидентите за букмейкърите до десет пъти по-високи, в сравнение с тези от хазартните машини.

Как печелят букмейкърите

Печалбите от футболните прогнози идват от поставените коефициенти, които са базирани на вероятности за всеки от вариантите за залози. В същото време обаче, операторът не залага на късмета и на вероятността да спечели, а коефициентите са такива, че да му гарантират сигурни и точни доходи, по-големи от 1. Тоест, обявените от тях вероятности за изход от срещата всъщност са завишени малко повече от възможното, което гарантира на играчите по-нисък потенциал за печалби. Тези прогнози се извършват от професионални анализатори и с помощта на изкуствен интелект. Така, колкото повече са възможностите за залагания, толкова повече операторът печели.